Σεπτέμβριος

Το 1o Σεμινάριο Πειραματικού Φωτισμού της Ελληνικής Επιτροπής Φωτισμού σε συνεργασία με τα τμήματα Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα λάβει χώρα στο Λόφο Νυμφών όπου εδρεύει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και η Ελληνική Επιτροπή Φωτισμού, από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου 2011. Η εκπαιδευτική δραστηριότητα θα περιοριστεί στο διήμερο από 26 έως 27 Οκτωβρίου ενώ στις 28 Οκτωβρίου το βράδυ το Αστεροσκοπείο θα προσφέρει την εμπειρία ενός αναμορφωμένου νυκτερινού τοπίου και την ευκαιρία της μύησης στα μυστικά του φωτός σε ευρύτερο κοινό.

Ανάμεσα στους ομιλητές στο θεωρητικό μέρος του Workshop θα είναι οι ο πρόεδρος της ΕΦΕ Γιώργος Παϊσίδης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος και ο διδάσκων Αρχιτεκτονική & Θεωρία του Χώρου στο Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Τάκης Κουμπής.

Οι εργαστηριακές ασκήσεις πειραματικού φωτισμού με επαγγελματικό φωτιστικό εξοπλισμό στον περιβάλλοντα χώρο του Αστεροσκοπείου θα υποστηριχθούν από τον Γιώργο Παϊσίδη – IALD Professional Member, την εικαστικό Σοφία Παπακώστα και την αρχιτέκτονα Ίβα Βασίλεβα.

Υπεύθυνος Προγράμματος Σεμιναρίου είναι ο πρόεδρος της ΕΦΕ, Γιώργος Παϊσίδης στον οποίον μπορούν να απευθύνονται με ηλ. μήνυμα στη διεύθυνση president@efe.gr οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στο σεμινάριο προκειμένου να υποβάλουν σχετικά ερωτήματα.

Υπεύθυνος Οργάνωσης Σεμιναρίου είναι ο Γραμματέας της ΕΦΕ, Χάρης Καμπεζίδης στον οποίον μπορούν να απευθύνονται οι αιτήσεις συμμετοχής με απλό μήνυμα προς την ηλ. διεύθυνση harry@noa.gr που θα συνοδεύεται από σύντομη τεκμηρίωση του επαγγελματικού τους ενδιαφέροντος ή/και αναφορά σε σχετικές σπουδές . H συνδρομή ανέρχεται στο ποσό των 370 ευρώ. Η συνδρομή για τους φοιτητές ΑΕΙ & ΤΕΙ (συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου) ανέρχεται σε 160 ευρώ. Συνολικά θα γίνουν δεκτοί 16 συμμετέχοντες που θα πρέπει να έχουν ανταποκριθεί θετικά στην έγκριση της αίτησής τους με επιβεβαίωση της συμμετοχής τους και να έχουν προκαταβάλει τις συνδρομές τους στον λογαριασμό της ΕΦΕ έως την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011.

Το 1ο Σεμινάριο Πειραματικού Φωτισμού στο Λόφο Νυμφών υποστηρίζεται ήδη από τους χορηγούς επικοινωνίας:


και τις χορηγίες των εταιριών:


Η Ελληνική Επιτροπή Φωτισμού θα υποδεχτεί το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου όλους τους συμμετέχοντες στο 1ο Σεμινάριο Πειραματικού Φωτισμού καθώς και ευρύτερο κοινό από αρχιτέκτονες , μηχανικούς και εκπροσώπους φορέων, ευαισθητοποιημένων στα ζητήματα διαμόρφωσης νυκτερινού τοπίου.

Χορηγός της δεξίωσης είναι το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ “AΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ “, τακτικός χορηγός της έκθεσης εικαστικών τεχνών νέων καλλιτεχνών SUBURBIA στο Μουσείο Οίνου.


Aναλυτικό Πρόγραμμα για το 1ο Πειραματικό Σεμινάριο Φωτισμού 26-28/10/2011 από την Ελληνική Επιτροπή Φωτισμού σε αρχείο PDF.